top of page

Våre favoritter

Hoteller og B&Bs

Noe av det jeg elsker er å finne koselige steder å bo på når vi er på reise. Hvis overnattingsstedet utstråler sjelfullhet eies det ofte av mennesker som har lagt store deler av sjelen sin inn i stedet og de ansatte er også kjempehyggelige og imøtekommende. Ikke så rart kanskje, for de er jo med på å skape den atmosfæren som stedet har og som vi bare elsker når vi er på reise her i Italia.

TIPS: Gå inn på nettsiden til hotellet og be om ett pristilbud - ofte får du ett godt tilbud utenfor høysesong.

Vi starter med noen favoritter og så legger jeg til fler etterhvert som vi finner disse, ofte godt gjemte, hotellene/B&Bs.

Milano

Milano er en storby med høyt tempo, vakker arkitektur og en smeltedigel for fashion. Hit kommer mennesker, fra hele verden, for å besøke messer og se det siste innen mote og kunst. Pass på bankkortet, det kan gå litt hett for seg når alle de store motemerkene er tilgjengelige innen 10 minutters gangradius.

Må se: Katedralen, Galleria Vittorio Emanuele II, Cimiterio Monumentale,

I Navigli (Milanos svar på Grünerløkka)

Hotelltips: Lafavia4 Milano

Ett supersentralt, hjemmekoselig B&B med vakkert dekorerte rom/leiligheter, hver med sitt særpreg. Trikken stopper rett utenfor hotellet og det meste ligger maks 10 min unna og du reiser med de utrolig sjarmerende gamle trikkene. God frokost som bestilles etter ønske og om sommeren serveres den ute på takterrassen. 

Eieren underviser i tarot og er hjertelig tilstede hver morgen - er du heldig har han tid til en lesning.

IMG_1413_edited.jpg
IMG_1567_edited.jpg
IMG_1565_edited.jpg

Venezia

Byen som er bygd på påler banket ned i leiren for å stabilisere grunnen og omgitt av vann på alle kanter. Venezia har en helt spesiell stemning og selv om jeg har besøkt byen flere ganger føles det bare som jeg har løftet på en liten flik av ett teppe som skjuler alle byens hemmeligheter.

Må se: Markusplassen, Sukkenes bro, Murano og alt annet. Ta med gode sko og gå rundt i byen tidlig på morgenen eller på kvelden - alltid like magisk!

Hotelltips: Bloom og Settimo Cielo.

Denne stilfulle B&B ligger vegg i vegg med San Stefano kirken, supersentralt i Venezia. Gangavstand til det meste og er du sliten i bena er det ikke langt til nærmeste vannbuss som går på kryss og tvers i kanalene. 

Eieren av disse to B&B er interiørdesigner og det synes virkelig på de elegant innredede rommene som alle har ett fargetema. I resepsjonen blir du møtt av engelske Anthony som har bodd i byen i de siste 20 år og mer enn gjerne gir deg tips til hvordan du skal tilbringe dagen og hvor du skal spise. På toppen av rommene er det en takterrasse hvor du har flott utsikt ut over takene. 

Quercianella

Quercianella ligger litt sør for Livorno og er en gammel badeby som i dag puster litt sakte og er litt "glemt" av utenlandske turister. Byen i seg selv er ikke så spennende, men vi har funnet en perle av en restaurant/hotell som vi besøker når lengselen etter ett bad og god mat presser på.

Må se: Havet og solnedgangen

Hotelltips: Villa Margherita

Vi fant dette hotellet ved en tilfeldighet på jakt etter en badestrand i sommervarmen. Det første som tiltrakk vår oppmerksomhet var en stor privat parkering, altså ingen problemer med å parkere i sommersesongen.

Den andre overraskelsen var uteområdet med fantastisk havutsikt. Her var det antikke statuer, bakker beplanting, pool og restaurant på terrassen foran hotellet. Alt som tatt ut fra en italiensk film fra 50 tallet.

At sjømaten smaker himmelsk gjør ingenting og til den passer det perfekt med ett glass prosecco mens du nyter solnedgangen.

Vil gjøre oppmerksom at vi aldri har overnattet på hotellet men det blir brukt mye til bryllup og selskaper.

IMG_6707_edited.jpg
IMG_8305 3_edited.jpg
IMG_8304_edited.jpg

Viterbo

Byen er kanskje mest kjent for sine varme bad og for lysfesten som holdes 3. september. Du kan lese mer om byen og lysfesten på vår blogg

 

Må oppleves: De varme kildene som finnes både som SPA men også gratis i naturen rundt byen. 

Hotelltips: B&B dei Papi

Ett lite personlig B&B midt i byens historiske sentrum. Kommer du med bil kan du parkere på den offentlige parkeringsplassen nedenfor det historiske sentrum og ta heisen opp til gamlebyen. Da ligger hotellet bare noen minutters gange unna.

Hotellet drives av ett ektepar som har innredet hotellet med fokus på avslapning, historie og nytelse. Frokosten serveres i ett koselig rom i den personlige lille suiten (4 totalt). 

Ønsker du å bestille overnatting anbefaler vi at du kontakter dem direkte og ber om ett godt tilbud.

Napolibukta

Skal du besøke Napolibukta med Napoli, Sorrenta, Vesuvi, Pompei og Amalfikysten så kan det lønne seg å bo i Castellammare de Sabbia. Billiger og mindre turistifisert. Men lurt å ha bil, gjerne en som ikke er så stor ;-).

Må se: Pompei, Monte Faita, Amalfikysten

Hotelltips: Alessias B&B

Stor, romslig leilighet som leies ut via Arbnb. Alessia og hennes mann tar deg imot med åpne armer og kjøreturen på den smale veien opp til huset med leiligheten er ett eventyr i seg selv. Egen parkering utenfor.

Leiligheten kan romme opp til 6 personer, har to bad, stort kjøkken med alt utstyr og det er vakker utsikt over Napolibukta. Uteplass og fint åta seg en spasertur i nærområdet. Flere gode restauranter like i nærheten. Spør Alessia og hennes mann om råd og tips så hjelper de deg mer enn gjerne. 

IMG_2191.HEIC
bottom of page