top of page

Dine reiseledere

Kari - Per - Satu - Grete - Runa

Det å komme til Villa Rosita er en reise i seg selv, en reise inn i et vakkert landskap, men også en reise inn i deg selv. Stedet bærer med seg en energi som påvirker alle som kommer hit, og de fleste har ikke lyst til å forlate hagens magi. 

Kommer du hit på dagsbesøk, er det Per og Kari som blir dine "reiseledere". De forteller deg om den spennende skattejakten det var å grave frem den gjengrodde parken. Videre om menneskemøtene og om gleden over å våkne i Paradis hver eneste morgen. Om alle de gode hjelperne som dukket opp på veien. Om deres møte med den en italienske kulturen, ett nytt språk, ny mat og nye venner. Om hvordan det er å snu opp ned på alt i livet, og starte med helt blanke ark men samtidig med en god grunnmur.

Kommer du på kurs, har vi funnet fantastiske samarbeidspartnere som du kan lese mer om nedenfor. Og så fant vi Satu som er vår personlige fysioterapaut, yogalærer, massasjeterapeut og samtalepartner. Hun er rett og slett et funn!

Den viktigste læremesteren for oss alle er selve livet !

IMG_2480_edited.jpg
IMG_2480_edited.jpg

Kari

Kari Hestnes er en multikunstner som arbeidet som strikkedesigner i en menneskealder. Hun grunnla Du Store Alpakka sammen med kjæresten Per. De importerte alpakkagarn fra Peru, som de første i Norge, og resten er en suksesshistorie.

 

Dette ga muligheten til bygge en internatskole, Mirasol, for alpakkagjeternes barn, og skolen er i full drift også i dag.

I 2012 solgte Per og Kari firmaet. og etter det fikk hun brukt mange andre av sine kreative sider. Hun har blant annet utgitt en rekke strikkebøker, hun maler, fotograferer og har hatt utstillinger både i Norge og i utlandet.

Parallelt med dette arbeidet Kari som helhetsterapeut, og videreutdannet seg blant annet som Ilianaveileder og studerte Continuum movement, healing, meditasjon og pust. Kari har et øye på hver finger og elsker å se mennesker vokse.

 

For noen år siden hadde hun separatutstilling på Hadeland Glassverk der hun stilte ut sine heklede livshjul, Wheels of Life, som henspeiler til chakraene i kroppen. Mange av disse er nå montert opp i hagen på Villa Rosita, og lever nå et eget liv i naturen. Nye hjul kommer til etterhvert som Karis verden utvider seg.

- Det har jeg aldri prøvd før, sier Kari - og hiver seg utpå med stor entusiasme, nysgjerrighet og glede!

Per

Per Svendsen kaller seg Vaktmesteren og er Villa Rositas gartner og handymann som fikser alt.

Han er den alltid tilstedeværende samboeren til Kari. Med  glimt i øyet og en god replikk er han klar for alle anledninger.

Han ser mye mer enn du aner, selv om han ikke alltid setter ord på det. Per startet sin reise i India og Nepal, og levde med forskjellige lamaer og mestere i 7 år. Deretter gikk reisen til Peru hvor han utdannet seg som kiropraktor. I 1998 traff han Kari og sammen startet de på reisen som førte til Du store Alpakka, yogasenteret Balanzen på Gran og nå Villa Rosita i Toscana som Per kaller sitt Paradis.

Han er en globetrotter i indre og ytre landskap, som aldri slutter å undre seg over livet, og som virkelig setter pris på de gode samtalene om alt og ingenting.

Per Svendsen
IMG_8454_FINAL.JPG
IMG_8454_FINAL.JPG

Satu

Satu Heinicke er halvt finsk, halvt tysk og elsker livet i Toscana med det klimaet og de varme menneskene. Sammen med sin kjære driver hun en olivengård, som sikrer fantastisk olivenolje til mange i nabolaget og også i hjemlandet hennes, Tyskland.

Hun er utdannet fysioterapaut og har i en årrekke arbeidet med alle slags mennesker. Hun har arbeidet med  mennesker med forskjellige bakgrunner og liv - alt fra profesjonelle fotballspillere til barn i alle aldre. 

Og nesten alle hadde en ting felles, lengselen etter å bli berørt og lengselen etter å føle seg bedre. Hun er stolt over all rosen hun har fått for sin utmerkede "Fingerspitzengefühl".

Satu har en fantastisk evne til tilstedeværelse. Ingen av hennes massasjer er like, da hun tilpasser massasjen til hver enkelt. Hun sier at hendene jakter etter knuter og stive områder, og hun elsker å få kroppen din til å gi slipp og slappe av.  

Når du forlater Villa Rosita etter en behandling med Satu, er det ingen ting som gleder henne mer enn at du reiser hjem, litt mer i balanse og litt mer i kontakt med deg selv. 

Satu snakker finsk, tysk, engelsk og italiensk og bittelitt norsk.

Grete

Grete Irene Sumstad er bosatt i Fredrikstad. Hun har et langt yrkesliv som pedagog og faglig veileder/lærer i kunst og håndverksfag. I dag arbeider hun aktivt som kunstner. Hennes utrykk spenner vidt og lekent, fra tekstilt arbeid, collage i papir/trykk, via maling med akryl til ulike medier på lerret. 

 

Grete har vært representert med arbeider på flere utstillinger. Hun har holdt kurs i personlig og faglig utvikling, samt ulike malekurs. Grete har også erfaring fra Qi Gong, meditasjon og mindfulness.  Hun setter stor pris på sin daglige yogapraksis. 

 

Gretes drivkraft er å vise vei og inspirere andre til å lykkes i sine kreative prosesser og hun gleder seg til å se deg på hennes intuitive malekurs som hun holder sammen med Kari.

Grete sumstad_edited.jpg
Image-1.jpg
Runa Søtvedt

Runa

Runa Søtvedt er utdannet optiker og har hatt sin egen bedrift i 30 år. Farger og energi er hennes lidenskap, og du gjenkjenner latteren hennes på lang vei!

Runa har en bred utdannelse blandt annet som klassisk og moderne Feng Shui konsulent. Hun holder kurs og foredrag innen dette.

I mange år reiste hun som gruppeleder på healingreiser til Brasil og Egypt, og hun har bred erfaring med å håndtere mennesker i prosess.

Hun har også spesialutdannelse innen business, hage, hotell & spa og har jobbet med miljødesign både i inne- og utemiljø for offentlige og private.

Hjertevarme Runa arbeidet som lærer på barnehjem i Bangkok i noen måneder, og ingen kan unngå å se at hun bare elsker mennesker.

Kommer du på kurset Finn indre glede og ro får du også høre latteren til Runa klinge gjennom Den Magiske Hagen her på Villa Rosita.

bottom of page