top of page

En DIVA!

Det har gått uker siden vi ankom Villa Rosita og overtok nøkkelen til huset.

Mitt første møte med henne ble overveldende på mange måter. Hun var vakker men glemt, ustelt men i god stand.




Huset har en meget speiell arkitektur og vi kjenner til lite av historien bak denne perlen som har stått tom i snart ett år. Hagen er et kapittel for seg, 2 mål ustelt hage rundt huset i tillegg til 20 mål park/jungel som er fullstendig gjenngrodd og som må hentes fram litt etter litt. Men vi liker en utfordring og selv om Per har vanskelig for å be om hjelp må vi nok innkalle noen lokale krefter etterhvert for å få damen til å skinne igjen!


I mellomtiden kan vi ryde litt i sveisen, nappe øyenbrynene, shave leggene og få lagt på litt rouge og makeup slik at hun kn begynne å leve igjen etter Tornerosesøvnen sin.




PÅGANGSMOT UTEN STRØM, LYS OG VARMT VANN

De første 3 ukene tilbragte vi uten strøm, men heldigvis virket gassen slik at vi fikk laget oss litt mat og kunne koke vann til vask av det aller mest nødvendige. Med en temperatur på 34- 36 grader midt på dagen må jeg si at det etterhvert ble herlig med en klad dusj etter en svatt dag i hagen eller med malerkosten inne. Vi har derfor ikke hatt tilgang på internes slik at jeg har kunnet skrevet blogginnlegg før nå, men du kan lese om framdriften på min private Facebook side her:




LOKAL SLADDER

Vi snakker ikke mange ordene italiensk enda, men med engelsk, Pers Spansk og en god dose mimikk og kroppsspråk klarer vi oss sånn noen lunde. Vi har truffet ett par av naboene våre, som aldri har satt sine ben på tomta - så vi inviterte selvsagt inn. Vi fikk da vite at huset ble bygd av skodesigneren, Osvaldo Martini som var kjent for eksport av flotte damesandaler først og fremst til USA. Han fikk bygget villaen rundt 1975 og bodde her med sine to sønner og to døtre. Villaen ble brukt mye til representasjon og showoff og her har det vært høye stetter med bobler i glassene. Lokalbefolkningen var ikke velkommne - så det må vi jo få endret på......




OPPUSSINGEN ER I GANG

Så hva gjør vi da, når vi ikke har lys. Jo vi etter i gang med noe vi aldri har gjort før, vi kalker murvegger og murvegger er det nok av her. Vi har snart kalket ferdig halve 1. etasjen og det blir såååå fint. Husets arkitektur med de mange vinduene lar lyset spille vakkert på veggene og det endrer seg gjennom dagen og gir hele tiden nye uttrykk.




SKATTEJAKT I HAGEN

Per elsker hagearbeide og denne hagen er en drømmehage med uoppdagede skatter. Det første vi gjorde var å fjerne alle buskene forran patioen som sperret utsikten ut over dalen. Så var det å oppdrive ett lokalt gartneri og det var ikke så lett, men til slutt fant vi ett med noenlunde bra utvalg og Per kunne begynne på den urtehagen vi har drømt om lenge. Og urtehage i spe ble det, med rosmarin, basilikum, timian, salvie mm. Herlig til italiensk matlaging selv om de er ganske så små enda.

Neste gang får du se litt mer av skattene vi har funnet i hagen.


Apropos matlaging - nå blir det spinatgnocci med tunfisk og en god salat og etterpå skal vi på ett glass bobler hos naboen oppe i veien ;-)......














696 visninger2 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

2 opmerkingen


Sanne Jensen
Sanne Jensen
09 aug. 2021

tillykke med jeres nye hjem håber er kommer endnu en bog fra dig med venlig hilsen sanne jensen

Like

anncaldecourt17
anncaldecourt17
07 aug. 2021

Det er så spennende å følge dere 😊

Jeg blir så inspirert ❤️

Like
bottom of page