top of page

CORONAKLUDDER

Står fast i systemet - Coronasystemet. Når jeg reiste fra Norge fikk jeg beskjed om at jeg bare kunne reise ned til Italia for der ville de sette vaksine uten noen problemer for dette var ett system som gjaldt hele EU/EØS. Men så lett er det jo selvfølgelig ikke.
For det første har jeg ikke spesielt lyst til å ta disse sprøytene, men siden jeg har valgt å bo i utlandet og enda ikke er registret som "residente" her i Italia kan jeg ikke få ett tessa sanitaria, et helsekort. At jeg har det internasjonele EU helsekortet spiller visst ingen rolle for for å få en vaksine må jeg forhåndsregistere meg på nettet og nummeret på mitt kort aksepteres selvsagt ikke og da er det ingen som hvert hva jeg skal gjøre. Jeg har søkt og spurt, men ingen kan gi ett klart svar. Så nå blir det vel å stille seg i vaksinekø i Pontedera for annen gang sammen med 100 vis av andre som skal ha vaksine og når man endelig kommer frem får man en ny beskjed fordi ingen har vært borte i lignende saker før. Vi er ikke så mange nordmenn som bor her og de få jeg kjenner er "residente".


Så i mellomtiden får vi være litt mer usosiale enn vi har lyst til, Per skal helst ikke komme hjem med smitte før han begynner på kreftstrålingen. Jeg hører til gruppen "over 50 år" og etter 1 februar mister vi så og si all bevegelsesfrihet hvis vi ikke har vaksine nummer 3. Så nå tar vi oss turer til litt mindre "befolkede" steder og her i helgen tok vi oss en tur til Bagno de Lucca, kanskje ikke det mest spennende på denne tiden av året, men vi fikk se snøhvite alper og vakker natur. Må veien hjem fikk vi sett nærmere på den berømte Djevel broen, eller Ponte della Maddelena i Borgo a Mozzano.
Historien er som følger (eller skal vi si ett av sagnene). Noen ble bygd på slutten av 1100 tallet, men Ingen vet sikkert. Men det sies at byggmesteren for broen var litt vel sent ute med ferdigstillelsen av broen og han var engstelig for hvordan dette skulle gå. Kvelden før broen skulle være ferdig satt han ved elvebredden og så på sitt halvferdige byggverk. Så dukket djevelen opp og tilbød seg å hjelpe mannen. Broen skulle stå ferdig neste morgen, men da måtte mannen love at djevelen skulle få sjelen til den første som passerte over broen. De ble enige og djevelen løftet broen på plass med gaffelen sin den natten. Men mannen kjente på sin dårlige samvittighet for at noen skulle dø neste dag, så han besøkte presten og fortalte om pakten med djevelen. Presten anbefalte ham å overholde pakten, men foreslo at han skulle sende en gris over broen dagen etter.

Mannen fulgte prestens anbefaling og det sies at djevelen ble så forbannet at han kastet seg i elva fra toppen av broa og siden har ingen sett ham på de kanter ❤️‍🔥
Litt tidligere i uka var vi en snartur i Livorno og spiste nydelig sjømatlunch og tok oss en tur på promenaden. To lykkelige hunder synes det var fantastisk å komme ut av den kjedelige hagen hvor de kjenner hver krik og krok og ingen andre hunder markerer noe som helst.


Og den hagen den elsker jo både Per og jeg å tilbringe dagene med å grave frem og har du lyst til å ta en kikk så gå inn på min Facebook profil så finner du mange videoer fra fremgravingsprosesssen: https://www.facebook.com/kari.hestnes.5/videos

I dag beynte jeg oppryddiongen i den tropiske hagen og her er det en del jobb før steiner og fliser skinner som nye igjen.


855 visninger4 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

4 Comments


unni.grinaker
unni.grinaker
Jan 12, 2022


Like

karin_kristiansen
karin_kristiansen
Jan 12, 2022

Håper dere finner løsning for vaksinen. Dere har ikke emigrert, da er dere fortsatt medlemmer i norsk helsevesen. Ta en telefon til ambassaden og spør om ikke de kan hjelpe dere. Ellers så er sjømannskirken en mulig hjelper når man har problemer.

Blir spennende å se hvordan gangveiene blir når dere har fått bort kvist, gress og annet.

Hva skjuler seg av blomster under alt det gamle.

Har pusset opp badet med nye rør osv (dyrt, kjedelig, men funksjonelt), og tenker på dere og det vakre bader deres, særlig det skapet med speildører.

Like

Merete Kosberg
Merete Kosberg
Jan 12, 2022

Jeg håper virkelig dere får orden på vaksinene. Dere vil miste så mye frihet uten.

Når det gjelder Ponte di Diavolo/Ponte di Maddalena, har jeg hørt nesten den samme historien, men da var det en hund som gikk først over broa!

Er virkelig imponert over alt arbeidet dere gjør med hus og tomt. Gleder meg til flere blogginnlegg!

Like
Kari Hestnes
Kari Hestnes
Jan 12, 2022
Replying to

Tusen takk - Per reiser hjem og får den 3. der men jeg blir jo til mars ;-)


Like
bottom of page