top of page

BLOMSTRING

Her har det vært en slags vår siden januar, men i forrige uke banket den Italienske våren på døra og alt begynte å vokse i rekordfart!

Plutselig ga det mening, det alle hadde forsøkt å fortelle oss, her handler det om å begrense veksten ikke om å plante flere planter. Men behovet for farger melde seg så fort sola varmet på huden og vi måtte fylle pottene nærmest huset med sommerblomster i de vakreste farger.

TID FOR ASPARGES

Noe av det første som strakk seg mot sola var ville asparges, de vokser så fort at du nesten kan se det. Naboen viste meg hvordan jeg skulle plukke de sprø tuppene for deretter å beskjære planten så det skulle vokse frem nye skudd. Så ble det kokt kraft på resten og jeg var klar for å lage min første risotto med ville asparges, parmesanost, olivenolje og litt sitronsaft. Det ble aldeles nydelig selv om det blir en merkelig lukt på første toalettbesøk etter middagen ;-). Og i går kveld spiste vi igjen aspargesrisotto med våre venner som var på besøk fra Norge.


INSPIRASJON

Så kom alle knoppene, knoppene på de utallige rosene som har gitt navn til huset vårt, Villa Rosita. De blir litt større for hver dag som går og vi kan allerede se hvilke rosefarger som venter på å se dagens lys. De første knoppene har åpnet seg og bærer med seg løfter om en fantastisk blomsterprakt om en uke eller to. I dag øser regnet ned men sommeren har lovet å komme på besøk igjen allerede neste uke.
KAMELIADAMEN

2. påskedag var vi på piknik oppe i fjellene ed gode, italienske venner. På veien dit oppdaget vi en fantastisk kameliahage med mer enn 1000 sorter kameliabusker/trær. Det er så herlig når noen følger sitt hjerte, dyrker lidenskapen og gjør noe helt vilt. 15 år hadde det tatt å beplante dette vakre skuet - jeg må innrømme at det ble litt overflod av skjønnhet ett øyeblikk ;-).627 visninger5 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page