top of page

A star is born

og en kjær venn har forlatt oss i dag........
Når vi bestemte oss for å skrive blogg om det nye livet vårt her i Italia så ble vi enige om at vi skulle dele både gode og dårlige dager. Og i dag er en sånn dag, en dag som kjennes uendelig vond men samtidig også god på en merkelig måte. For en uke siden svinset vår kjære firbente venn gjennom de siste 12 årene rundt i Viterbo og trakk inn alle luktene av ukjente firbente venner. Han nøt livet på hotell og var frisk og rask. Så en kveld begynte han å kaste opp i store mengder, drakk febrilsk vann i store mengder og kastet opp igjen. Vi trodde han hadde spist noe som ikke var bra, men når matglade Kipu neste dag ikke ville ha en eneste bit nystekt kylling forstod vi at her var det bare å hive seg i bilen og besøke veterinæren. Etter røntgen, EKG og diverse blodprøver fikk vi vite at Kipu hadde akutt pankreatitt, i tillegg til kreft i flere indre organer. Han fikk behandling for pankreatitt, men når vi besøkte han i går forstod vi at han nærmet seg slutten. Han kjente oss ikke igjen og virket fullstendig forvirret og desorientert. Full av smertestillende så han hadde heldigvis ikke vondt. Vi bestemte oss for å vente til i dag, og etter en lengre samtale med veterinæren fikk vi holde Kipu i armene og kjente at i dag skulle han få sovne inn i våre armer. Heldigvis var han roligere, han kjente oss igjen og slappet helt av mens han ble klødd bak ørene og massert. Til slutt lagde han sine kjente koselyder og slappet helt av da dyrlegen kom med sprøytene for innsovning. Det ble en fin stund før vår kjære firbente venn reiste inn i hundehimmelen og lyser vakkert der oppe og sender stråler inn i våre hjerter.

Takk Kipu, en av småfolket fra fjellene i Tibet, den aller beste av alle - vi har elsket deg fra første sekund da du valgte Per hos oppdretteren. Du vraltet opp i fanget hans, la deg godt til rette og sovnet. Der ble du til vi skulle gå og da var det ingen tvil om hvilken hund vi skulle ha.


Du har også vært en fantastisk "storebror" for Killa som kom til oss når du var 6 år. Det var kjærlighet ved første blikk. Hun så opp til deg og kopierte alt du gjorde. Barneoppdragelsen tok du deg av og hun tok til seg både unoter og folkeskikk. Siden har dere hengt sammen som erteris og dere har vært med oss på reiser rundt i Europa før dere ble med på flyttelasset til Italia.


For 2 måneder siden holdt vi på å miste Killa også, hun fikk betennelse i livmoren, men heldigvis er hun frisk som en fisk i dag og er en fantastisk trøst til oss nå når du er bare ett levende og vakkert minne.

533 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page