top of page

Å jul med din glede

Da er vi igang med juleforberedelsene her i Villa Rosita for aller første gang. Det har blitt en blanding av oppussing, møblering og matlaging. Vi skulle fått besøk av vår "utvidede familie" fra Nepal som kom til Norge og Gran for 10 år siden. De hadde kjøpt flybilletter for lenge siden og vi vi har alle gledes oss til å tilbringe julen sammen, som vi har gjort de siste 10 årene. Men koronaen satte en stopper for det og besøket må utsettes til senere i 2022. I mellomtiden får Per og jeg prøve å feire jul så godt vi kan.
Heldigvis har vi fått en hyggelig venninne, Karine som driver med utleie av ferieboliger i Toscana via sin nettside: www.sitoscana.no. Hun kommer opprinnelig fra Tromsø, men har bodd i nærmeste landsby, Montecalvoli, i mange år. Hun og datteren kommer på besøk på selve julaften og i dag har vi vært og hentet ribba hos den lokale slakteren i Montecalvoli. Karine hadde en liten utfordring med å forklare at vi skulle ikke bare ha den kjøttfulle delen, men også fett og ikke minst svoren som for meg er den aller viktigste delen på ribba. Da vi møtte opp hos slakteren ble vi ønsket hjertelig velkommen med ett stort smil, og han visste veldig godt hva vi kom for å hente. Han viste stolt fram ribba som var helt perfekt, men kanskje litt i største laget for 4 personer ;-).

Så ribba ble delt i to så fort jeg kom hjem og så kan vi kanskje glede noen andre med langtidsstekt ribbe i løpet av julehelgen.Og venner er gode å ha, for noen dager siden fikk vi besøk av Dario fra Buti sammen med hans venninne. Dario hadde lovet oss at han skulle vise oss hvordan vi skal bruke noen av de fantastiske råvarene fra havet som vi kanskje ikke er så kjente med hjemme i Norge. Da var det herlig å kunne invitere til ett ferdig oppusset kjøkken hvor det er plass til å lage mat og til å ta ett godt glass vin mens maten blir til.


Kjøkkenet har vært det rommet vi har likt dårligst i huset. Det er litt trangt, har ikke så mye benkeplass og så har det noen særpregede fliser som man enten liker eller ikke liker. Jeg likte de ikke spesielt godt, men så dro vi til og fikk pusset opp den gamle treinnredningen i en sprek blåfarge og malt vegger og tak i en lys himmelblå farge - og vips så var det ett helt nytt kjøkken. I samme omgang flyttet vi rundt på en del møbler og dermed ble marmorbordet perfekt til å lage met på. Så nå er det herlig med matlaging igjen.


Dario hadde med blekksprut som ble kokt til perfeksjon for så å få selskap med løk, hvitløk, erter og tomatsaus. Men først spiste vi en himmelsk tartar med en blanding av langustiner og tunfisk med en dæsj av hvitløk og chilli. Hodene ble brukt til å koke kraft til en sjømatpasta som ble blandet med kraftfulle pølser, litt surf and turf, som essensen av hav kombinert med essensen av kjøtt. Det hele ble avsluttet med hjemmebakte julekaker og is. Ett måltid jeg aldri kommer til å glemme!


Og så vil vi ønske deg en fredelig førjulstid i disse site dagene frem mot julaften.

870 visninger5 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

5 Comments


Randi Sesseng Aas
Randi Sesseng Aas
Dec 23, 2021

Trivelig lesning og fine bilder 🤗 Ønsker dere en riktig god jul og et godt nytt år 🎄🎅🏻🧑🏻‍🎄

Like

skutelandet
skutelandet
Dec 22, 2021

Så koselig leseing En riktig god jul til dere . Håper på et fantastisk godt nytt åår

Like

Du verden for en koselig oppdatering på årets mørkeste dag!

Stemningsfullt og optimistisk!

God jul og godt nyttår til dere!

Like

truls.hvitstein
truls.hvitstein
Dec 21, 2021

God jul🌲🌲

Like

Morten Hansen
Morten Hansen
Dec 21, 2021

Fantastisk :-) En riktig god jul til dere også :-) <3


Like
bottom of page