top of page

Du vet du er i Italia når...

Det spørsmålet jeg får oftest her i Italia er hvorfor i alle dager har du valgt å flytte til Italia og for meg så blir det klarere for hver dag som går hvorfor vi har valgt å flytte hit.

Når du plutselig våkner opp en dag og kjenner på at nå har vi gjort det vi skal her på Gran. At jeg har lyst på noen nye utfordringer og møte siste delen av livet med nysgjerrighet og utfordringer som er til glede for både meg og Per og kanskje for noen andre - da er det på tide å se på nye muligheter? Og det var det vi gjorde når vi begynte å lete etter ett hus i Italia. Hvorfor akkurat Italia visste vi vel egentlig ikke, men Villa Rosita dukket opp på eteren en dag og rett og slett ropte på oss. Så da endte vi mitt i nowhere og samtidig midt i smørøyet.

Hver morgen våkner jeg med ett smil om munnen. Tenker på hvor uendelig heldig jeg er som kan våkne til denne utsikten, så tusler jeg ned på kjøkkenet og henter en kopp kaffe til Per og meg selv. Vi koser oss med morgenkaffen og lurer på hva dagen skal brukes til, vi lever i nuet - dagen blir til avhengig av været og temperaturen og ikke minst hva vi har lyst til. Formen til Per varierer fra dag til dag. Noen dager er han i full gang, mens andre dager er han fullstendig utslitt. Heldigvis er han flik til å lytte på dagsformen og lever etter det og heldigvis henter han seg fort inn etter noen timer i sengen. Så livet dreier seg mye om hus, hage og helse. Vi har verdens hyggeligste naboer som stiller opp for oss uansett hva det er vi lurer på. Vi ha superhyggelig håndverkere fra Syria, Albania, Italia, Romania og noen er allerede blitt gode venner.Så hvorfor Italia?

Jo når du handler maling i samme butikk for tredje gang og eieren ber deg vente litt etter at du har fått en super service. Etter ett par minutter dukker han opp med en flaske god rødvin og ønsker deg god jul - da vet du at du er i Italia.


Når du får supergod pizza med stooooore glass rødvin til to personer for 280 kroner og eieren sier, det blir 250 kroner, håper dere kommer tilbake snart. Da vet du at du er på rett sted.


Når du sitter på restaurant og kikker opp og ser dette:


Når desserten ser slik ut, med ekte bladgull på toppen:


Når vinen ser slik ut og smaker vidunderlig:


og når turen tilbake til bilen ser sånn ut:


Da , da vet du at du er i Italia og du kjenner langt inn i sjelen hvorfor du har flyttet akkurat hit.

Og i morgen, 8. desember, feirer alle italienere at julen starter ved å feire Festa dell’Immacolata Concezione, på norsk kjent som ”Maria unnfangelsesdag”.


Riktig god førjulstid ønskes deg og dine....


835 visninger5 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

5 Comments


Cathrine Løland
Cathrine Løland
Dec 16, 2021

Helt herlig å lese at dere er på rett sted i Italia! Skal ikke ramse opp alle grunnene til at du vet når du er i Norge 😫

Kos dere så mye videre, det er så fortjent!

Like

karin_kristiansen
karin_kristiansen
Dec 08, 2021

God førjulstid og lykke til med oppussingen. Det blir en enda flottere bolig. Vakker og stemningsfullt tur i byen

Like

turid.hasle
turid.hasle
Dec 08, 2021

Så hyggelig lesing! God Festa👍🥰

Like

God førjulstid til dere også🏵

Like

Herlig sted dere har fått dere❤️

Like
bottom of page