top of page

Lyst til å besøke fascinerende Italia?

Italia slutter aldri å overraske. For meg er det ett land med uendelig mange lag av mat, kultur, kunst og menneskemøter. Hvert distrikt er forskjellig, maten og vinen er forskjellig, hver by er forskjellig, historien er forskjellig og til og med språket er så forskjellig at selv italienerne har vanskelig for å forstå hverandre. I tillegg må hvert område besøkes mange ganger for alt ligger der, lag på lag, og venter på at du skal komme og oppdage det.


Vår siste tur gikk til Milano og Venezia - to helt forskjellige byer - to helt forskjellige opplevelser. Milano er en staselig international storby med høyt tempo. Ett mekka for moteintereserte, både de med tykk lommebok og for de som er på jakt etter ett ett godbiter på salg. Kom hit i januar, da er alle butikker fulle av salgsvarer til 70 % rabatt!


Det første vi la merke til når vi kom til Milano er arkitekturen, alle galleriene, folks raske tempo og de utrolig søte gamle trikkene. Og katedralen, selvsagt, som står der og lyser og strekker seg opp mot himmelen. Like vakker utvendig som innvendig!Milano er en internasjonal by, med mat fra hele verden. Normalt er italienerne meget trofaste og stolte over sitt kjøkken og det er nesten ikke mulig å finne annen mat enn den italienske, i hvertfall der vi bor. Joda, vi har selvsagt sushirestauranter vi også ;-). Så når vi fant en autentisk thai restaurant like ved hotellet vårt var kveldens middags valg enkelt. Det ble thaimat på Thai Square som viste seg å være en av byens beste thai restauranter. Og jammen hadde de ikke Pers favorittrett fra sist vi var i Thailand.


Ett annet område vi anbefaler er I Navigli som, bortsett fra kanalene, ligner litt på Grünerløkka i Oslo. Her går alle hipstersene på bar, her er det bruktbutikker, kafeer, små gallerier og kunsthåndtverks butikker. Siste søndag i måneden er det ett kjempestort bruktmarked her med over 400 boder som vi dessverre ikke hadde muligheten til å besøke, men neste gang.....

Vi fant oss heller en kafe, drakk varm ingefær punch og skravlet med de på nabobordet. Da fikk vi praktisert litt italiensk også, selv om så og si alle snakker engelsk i Milano.

Den siste dagen i Milano valgte vi å tilbringe på byens kirkegård. Ja jeg vet det høres litt merkelig ut, men Cimiterio Monumentale er virkelig verd ett besøk. Kirkegården er som en vakker skulpturpark, fylt med monumenter som omfavner livet og døden. Det blir som en historiefortelling fra slutten av 1800-tallet og frem til i dag. Her finner du bombastiske monumenter, de vakreste skulpturer, moderne og gamle mausoleer om hverandre. Her kan du lese historien om livet og om døden. Tolke trossystemer eller bare nyte alt det vakre og kjenne på den fredfulle stemningen.
Turen til Venezia forteller jeg om i neste blogg - og forresten, nå har vi samlet noen tips til overnattingssteder på en egen side som du kanskje ha glede av. Den finner du HER
390 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page