top of page

GENERALPRØVEN

Nå er den gjennomført - generalprøven!

Villa Rosita har vært fylt med en herlig gjeng med 16 fargerike, vitebegjærlige, strikkeglade damer. Det var en ren glede å ha de på besøk. Anledningen var vårt fargerike strikkekurs i samarbeide med Story Travel hvor inspirasjon stod i fokus.Inspirasjonsreisen startet i Prato, tekstilbyen rett utenfor Firenze. Der besøkte vi tekstilmuseets faste utstilling og den vakre Kimono utstillingen. Museet var fylt med detaljrike plagg fra Italias tekstilhistorie. Her handlet det om å få ned tempo, og skifte modus fra hverdagslivet stress og mas til mottagermodus og tilstedeværelse slik at inspirasjonsbanken kunne fylles opp.


Det var også mulighet til å kjenne på de forskjellige fibrene som blir brukt i produksjon av garn. Vi fikk kjenne på silke, bommull, alpakka, kasjmere, syntetfibre og lin. Alle sanser ble tatt i bruk!

Etter en hyggelig lunch hvor vi ble litt bedre kjent, gikk turen fra gamlebyen i Prato til Effe Elle garn. En familiebedrift som produserer 3 forskjellige brands med håndstrikkegarn. Ett kjempestort garnlager fylt med strikkegarn i alle tenkelige farger og kvaliteter til drømmepriser! Heldigvis hadde de fleste litt ekstra plass i kufferten, og tanken om å gå til innkjøp av en ekstra koffert var klart til stede hos mange av de strikkeglade damene og tipset med å stikke hull på garnposene for å klemme ut luften så de tok mindre plass ble tatt imot med takk!Neste morgen var det klart for mer inspirasjon, denne gang hos oss på Villa Rosita. Her har det vært sol og varme i 5 måneder, men denne dagen var det meldt øs pøsende regn og vi var alle spente på dagens vær. Skulle vi tilbringe dagen inne eller kunne vi også gå ut i hagen og finne inspirasjon der? Noen av oss hadde helt klart hatt noen samtaler med de høyere makter for alt la seg perfekt til rette i løpet av dagen.


Etter en kaffekopp var det tid for foredrag om farger og en meditasjon hvor hver og en skulle plante sitt "inspirasjonsfrø". Dette skulle pleies på beste måte og dagen etter fikk hver og en plante en tulipanløk i hagen som skulle få vokse i gro i takt med inspirasjonen.Etter en lunch ute på terrassen mellom regnbygene fordypet vi oss videre i fargenes verden, her skulle det males for å få en dypere forståelse av farger, valører, nyanser og kontraster. Det var en sliten, men fornøyd gjeng som satte seg på busse til hotellet etter ett glass bobler.

Dagen etter fortsatte vi å skru ned tempoet. Vi startet med ett foredrag med utgangspunkt i den geniale boken, Designguide for strikkere som kan kjøpes i min nettbutikk som PDF fil, da boken har gått ut av produksjon. Det er ett supert utgangspunkt og hjelpemiddel om du vil lage egen design uten å behøve å regne ut noe som helst for det har jeg allerede gjort. Les mer om Designguiden her:

Etter foredraget var vi igjen heldige med været og kunne innta en lunch ute før det var tid til å strikke, bearbeide inntrykk og bare nyte dagen med mye latter før vi tok avskjed med ett glass med bobler.Og vi kunne si vel blåst når 16 damer, i øs pøsende regnvær, forlot Villa Rosita i bussen som gikk tilbake til hotellet i Montecatini. Mange ville være lenger, mange ville komme tilbake og det er dere selvsagt hjertelig velkommen til!


Og vi, vi har lært masse om hvordan vi kan justere små detaljer og legge det hele enda litt bedre til rette når neste gruppe kommer på onsdag neste uke.


Og du, kunne du tenke deg å bli med på reisen så ser det ut som det blir flere kurs til våren så det er bare å følge med!

472 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page