top of page

Ett kjærkomment skift

Plutselig skjedde det noe, vi skiftet gir da sommervarmen kom, nå jobber vi bare om morgenen før det ble for varmt. Likevel så vi ett skift, hver hang vi har gjort en arbeidsøkt synes resultatene så myer bedre. Vi har brukt 2 år på opprydding, trehogst, kosting, kapping mm. Altså grovrydding som har krevd mer kroppsarbeid og viljestyrke enn ren glede!


Nå har vi begynt å beskjære og forme busker, plante blomster, tette hull i de steinlagte stiene, luke bed og anlegge grønnsakshage. Resultatet synes umiddelbart og det er kjempe motiverende. Nå begynner hagen/parken å ta form og det er en glede å spasere en morgentur med kaffekoppen i hånden og Killa som kan løpe fritt på jakt etter spor fra nattbesøk fra villsvin, pinnsvin og harepuser. På kveldsturen oppstår det magi når ildfluene lyser opp stien med sine blinkende haler i jakt på make.


Vi har også hatt besøk i hele juni og det er godt med ett par ekstra hender som hjelper til i hagen.

I tillegg er det befriende å kunne føre en samtale på norsk, snakke om viktige og uviktige ting, le av ordspill og la hjernen få hvile i dialogen. Problemet er at da forsvinner italiensken ut av bakhodet og nå er det bare å finne fram Duolingo igjen. Besøk er også ensbetydende med sightseeing og nå var det tid for Firenze og Ufizzi museet. Jeg har besøkt museet en gang før, for mange år siden, men det kan besøkes igjen og igjen.


Wikipedia om Galleria degli Uffizi er et palass i Firenze som inneholder et av de eldste og mest kjente kunstmuseer i verden.

Giorgio Vasari startet byggingen av palasset i 1560 på oppdrag fra Cosimo I de' Medici som administrasjonskontorer. Navnet Uffizi betyr kontor. Bygget stod ferdig i 1581. Ettersom årene gikk ble deler av palasset brukt som lagerplass for noen av de mange kunstgjenstander som Mediciene samlet seg. Etter Medicienes styre var over, forble kunstskattene i Firenze, og et av verdens første museer ble skapt. Galleriet hadde vært åpent for besøkende på forespørsel siden det 16. århundre og i 1765 ble det offisielt åpnet for publikum.

Ettersom samlingen er så enorm, er deler av den flyttet til andre museer i Firenze. Dette gjelder f.eks. noen berømte statuer som befinner seg i Bargello. For tiden pågår et prosjekt for å utvide utstillingslokalene fra ca. 6 000 m² til nesten 13 000 m². Dette vil gjøre det mulig for publikum å se mange kunstverk som hittil normalt har vært i magasinene.

I 1993 eksploderte en bilbombe som drepte fem mennesker og skadet palasset. Det er fortsatt ikke klart hva som var bakgrunn for bomben, men mafiaen mistenkes. Bombens skader er reparert, med unntak av noen fresker som det ikke var mulig å reparere.

I dag er Uffizi en av de mest populære turistattraksjonene i Firenze. I høysesongen (verst er juli) kan ventetiden for å komme inn være opp til fem timer, men noe kortere for de som har forhåndsbestilt billetter.


Her finner du en uendelig rekke av bilder av Maria med barnet, fra det vakreste vakre, til det nesten groteske.
En av de tingene jeg setter pris på med Firenze er alle de små gatene og smugene som huser små, tradisjonelle håndverksbutikker og verksteder. på veien til museet kom vi over en butikk hvor innehaveren var 3. generasjon bokbinder og han lagde også nydelig marmorert papir og han viste oss stolt hele prosessen klikk på linken for å se video her: https://www.facebook.com/kari.hestnes.5/videos/1419307195526425


558 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page