top of page

En tålmodighetsprøve

Ååååå nå tørner vi snart. Vi har ventet såååå leeenge for å overta Villa Rosita i Italia og når vi endelig har overtatt huset og i tillegg blitt superforelsket strander vi her på Gran. Akkurat for øyeblikket sitter vi og tvinner litt tommeltotter. Huset på Gran er endelig solgt, det er delvis tømt og det som er igjen er pakket ned i esker og venter bare på at vi skal pakke flyttebilen.

Men det kan vi jo ikke.

For på mandag skal vi møte opp på Gjøvik sykehus, grytidlig på morgenen, og da får vi vite hvordan det faktisk står til med Per. At han har kreft er vi vel ganske så sikre på nå, men vi vet ikke i hvilken grad og om det har spredt seg. Og i den forbindelse har jeg lyst til å dele noen av våre erfaringer så kanskje du kan unngå å gå gjennom det samme.Per ble operert for prostatakreft for 5 år siden. Etter det ble han fulgt opp, hvert halvår de 3 første årene og deretter hvert år. Da tas det blodprøver for å ta en PSA test. Når man har hatt prostatakreft og operert bort prostata skal ikke PSA-nivået overstiger 0,2 ng/ml, da anses kreften for å ha kommet tilbake. Når vi kom hjem for å hente flyttelass nummer to tenkte Per at det var greit å få tatt noen prøver for sikkerhetsskyld for vi visste ikke hvor lang tid det ville ta før vi var tilbake i Norge igjen. Fastlegen hans var ikke på jobb, men han fikk snakket med en vikar. Og når prøveresultatene kom sier vikaren at dine PSA verdier var for høye allerede for ett år siden - har ikke legen din sagt noe? Det vil si at Per allerede i fjor skule ha vært gjennom den utredningen han er nå og kanskje kunne kreften vært stoppet mye tidligere. Forvirringen ligger nok i at man kan ha mye høyere PSA verdier før man har operert uten at alarmklokkene behøver å ringe - men etter operasjon skal verdiene være i 0.


I mellomtiden prøver vi å bygge opp kroppen til Per og støtte den så mye som mulig i å bekjempe kreften og forberede han på den behandlingen kroppen hans trenger.


Det første vi begynte med var å spise en blanding av linolje og mager cottagecheese 2 ganger om dagen etter denne dietten: https://www.kreftfri.no/livsstilsendringer/dr-johanna-budwigs-diett.

I tillegg spiser vi sunt, kutter ut melk, sukker, spiser mye grønnsaker, spesielt brokkoli, kokte tomater, frokostblanding med linfrø mm. I tillegg har jeg tatt en tur innom den kunnskapsrike damen, Gry Fosstvedt, som driver aromaterapi skole i Oslo: https://www.aromedica.no/ .Hun blandet sammen noen aromaoljer til Per i tillegg til at han skulle ta 2 ts daglig av nigellaolje oralt. Når jeg kom hjem smurte jeg han inn med oljer og satte på en diffuser med forskjellige oljer som frankincense, copaipabalsam og balsamfuru.


Og tror du ikke min skeptiske mann umiddelbart kjente en effekt, ble helt avslappet og sov i tre timer midt på dagen etter å ha vært ganske så deprimert og stresset i noen dager. Så her skal ikke noe stå uprøvd og jeg tenker det er like viktig å støtte opp under psyken som det fysiske, unngå stress, gå turer og prøve å gjøre noe som er hyggelig i ventetiden. Så send oss varme tanker og lys så er jeg sikker på at dette går veien til slutt.

1 370 visninger30 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page