top of page

Å LEVE DRØMMEN ELLER?

Noen drømmer er vakre og nesten ikke til å tro, andre kan ligne på mareritt og vi våkner fulle av svette og skjelver av skrekk. Så hva slags drøm har dette blitt?

HURRA!!!!!

I dag er det akkurat ett år siden vi skrev under kontrakten på huset vårt, fikk nøkkelen og flyttet inn i ett hus som var en smule forsømt og en hage som var blitt fullstendig glemt. Vi kom hit fulle av drømmer og ideer men uten noen retning på hvor veien skulle gå. Og vi har ikke bare gått veien, vi har til tider krabbet til tider løpt, vi har overkommet hinder som kreftsykdom og det italienske byråkratiet. Vi har blitt residente her i Italia og vi begynner å snakke språket litt etter litt. Vi har kommet oss gjennom en vinter uten oppvarming og holder på å komme oss gjennom den varmeste sommeren på 70 år. Vi forstår mer av den italienske levemåten og forstår etterhvert hvorfor de har oppfunnet siesta og tar seg fri midt på dagen. Hvorfor men stenger lyset ute på dagtid og åpner alle vinduer på kvelden for å slippe inn den svale kveldsluften.


Vi har kommet oss gjennom en runde med covid begge to selv om kombinasjonen 40 varmegrader i skyggen og sliten covidkropp ikke er å anbefale. Vi drikker bøtter med vann og mye mindre vin og kaffe enn vi hadde trodd. Vi tilbringer lite tid på cafe, men unner oss pizza i hvertfall 1 gang i uken. Vi spiser nesten ikke pasta men elsker en blodig biffstek fiorentina på grillen.
Vi har fått noen gode venner vi setter utrolig pris på og som har vært uvurderlige både med å hjelpe oss å finne ut av det italienske byråkratiet, men også med å føle oss velkommen og introdusere oss for hvordan italienerne lever og tenker. Litt for mange av dem er litt for gode til å snakke engelsk så vi får ikke øvd oss så mye på italiensk som vi hadde håpet på. Vi har brukt uendelig mange timer på å grave frem hagen/parken vår som nå ikke har sett vann på snart 3 måneder.

Jeg har funnet fram utstillingen, Wheels of life, som oppgraderes og gradvis flytter inn i hagen. Og om ikke så lenge håper vi at vi kan invitere deg til omvisning, men først må denne uutholdelige varmen gi seg slik at vi igjen kan begynne å fungere. Vi krysser fingre for at dette er unntaket og ikke den nye normalen.
I mens begynner hverdagene å banke på døren - vi lever mer innendørs og jobber litt, får lest en bok i ny og ne og lagd litt mat som både smaker curry, hvitløk og lukter litt annerledes enn den italienske maten. Vi kjeder oss litt, noe som er sundt for inspirasjonen og kreativiteten og vi er fortsatt skire på at vi lever ett drømmeliv, i hvertfall de fleste dagene.


Og du - en ting er sikkert - vi er nødt til å ta bedre vare på denne fantstisk vakre kloden vi lever på eller så vipper den oss av og snurrer videre uten oss.733 visninger6 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

6 Comments


anncaldecourt17
anncaldecourt17
Jul 24, 2022

For en reise det har vært dette året, jeg er så takknemlig for at jeg har vært litt med ved å følge dere ❤️

Gleder meg til fortsettelsen og håper at jeg en dag kan vises rundt på denne perlen av et sted, jeg tar av meg hatten for alt dere har gjort og skapt i løpet av et lite år 💖😄

Like

marit_morstad
marit_morstad
Jul 22, 2022

gratulerer; ett år har jammen gått fort og dere har gjort utrolig mye spennende.😍

Like

slettan1
slettan1
Jul 20, 2022

Gratulerer så mye med 1 år levd drøm 🤗🧡☀️ Ønsker dere maaaaange deilige sånne!! Nyt fine mjuke Live’ 🌺 Go’klæmm 😘

Like

unni.grinaker
unni.grinaker
Jul 19, 2022

Gratulerer med 1-års dagen 🎂 Dere er bare helt fantastiske ❤️ Takk for at dere deler alt som har foregått dette året 👏

Ser frem til og se dere snart, håper alt normaliserer seg snart - med fly priser 🙏 Godt og høre at dere tar siesta i varmen. Vi får et «snev« av det i dag og i morgen, opp mot bare 30 grader ☀️😎 klem 😘

Like

Inger Berger
Inger Berger
Jul 19, 2022

Høres ut som dere begge har integrert dere godt i belle Italia. At det er smart å ta en siesta midt pp dagen betyr at dere virkelig har fått pulsen godt ned. Fortsett med det! Og Kari, det hadde vært fantastisk å få en omvisning en gang i fremtiden. Fortsett å dyrke det gode livet🌼

Like
bottom of page